fredag 28 augusti 2009

Kök bestämt

I morse var sotarn i huset och provtryckte skorstenen. Bästa Jörgen och Stefan var där tidigt och tog ner träd så sotarn kunde gå upp på taket på ett säkert sätt =) Sotarn tyckte skorstenen såg bra ut för att vara så gammal, den läckte på något ställe men såg fin ut i övrigt. Han rekommenderade att jag skulle göra en ny rör kanal i skorstenen, blir billigast och är minst arbete med så det får det bli.

Målningen fortsätter... jag, Johan och Julia har målat som bara den idag, totalt 112 brädor fick vi målat på 4,5 timme. Gick otroligt bra!! Nu är hela huset fullt med brädor =)

Nu i efm har vi varit på Ikea och kollat kök bla. Jag har bestämt mig nu och det blir Lidingö som får bosätta sig hos mig ;) En sak till på listan är avklarad. Hittade ett fint handfat som jag fm ska ha också.. har köpt en gammal kommod som jag ska göra iordning och ha handfatet på är tanken.

Pelletskaminen kom idag också. Valde en som är helsvart, tror det blir snyggast. Nu ska jag bara bestämma vad jag ska ha under pelletskaminen, klinker, plast eller plåt.. Vad tror ni?

Maria

4 kommentarer:

Villa Solberga sa...

Hej igen =)

det blir nog kanonsnyggt med Lidingö!
Plåt skulle väl vara snyggt under kaminen, tror du inte det?

Vi hörs senare om isoleringen.

Puss och kram

Anonym sa...

Hejsan Puck!!!!!
Äntligen hittat hit, tack för senast, det skall bli kul att följa dig och ditt renoveringsarbete här eftersom det tar ett tag ibland innan man hörs av. Ha det så bra tills vi hörs och syns kramar Evelina & Wilda

Min missionskyrka sa...

Lutar åt att det blir plåt Jenny... typ zinkaktigt tror jag. Vad tror du om det?

Hej Evelina =) Roligt att du hitta hit!! Men hur? Du får börja blogga också så kan vi ha kontakt på det sättet ;) Hur går det med huset? Kram

Anonym sa...

Hejsan Pekka!!
Det har inte kommit ut än så vi får se,bara att hoppas:) Jag var inne på jennys blogg och hon länkade till dig så då var jag snabb att lägga till på mina favoriter:) Nej jag e inte mycket för att blogga det räcker med att följa era,jag hinner fasiken inte med sånt.
Puss & Kram hela dan // Evelina
p.s jag håller med jenny plåt blir fin fint.D.s