tisdag 25 augusti 2009

Historien

I februari började mina funderingar på huset... Jag bestämde mig för att kolla upp vem ägaren var och höra om det ev kunde tänkas vara till salu. Efter mycket detektivarbete fick jag fram ägarna. Jag ringde och pratade med en utav ägarna och han sa att "allt är till salu till rätt pris", priset han pratade om var dock alldeles för högt... Jag började kolla runt på andra hus men kunde aldrig riktigt släppa min "kyrka" =)

30/3 mailade jag en annan av ägarna för att än en gång höra om priset fortfarande var det samma. Samma dag fick jag till svar att jag var välkommen att lägga ett bud om jag ville. Vi mailade i några veckor och jag började kolla upp diverse saker. 23/4 la jag ett bud på 300.000 och 28/4 fick jag svar att fastigheten var till salu för 400.000

30/4 fick jag lov att hämta nyckeln för att kolla hur huset såg ut inuti, kunde ju vara bra innan jag köpte det ;) Så fort jag kom in i huset visste jag att det skulle bli mitt.. Besiktning av huset, offerter, bank besök, kalkyl, ritningar, tidsplan, förhandsvärdering osv upptog följande månad och den 28/5 bestämde vi datum för övertagande av huset. 1/7 skulle jag bli ägare till ett ruckel.. jag var överlycklig =)

Maria

1 kommentar:

Tina sa...

Hej!
Grattis till ditt fina hus!
Vi skall också flytta till Rångedala och av en händelse såg jag ditt hus på en blogg! Kul!
Vi flyttar bara några hus nedanför!
Och planerar också att renovera men vi gör det lite efter som!