onsdag 21 oktober 2009

Så himla fint!!

EntrédörrenJag är så himla nöjd med min veranda!!! Längtar tills jag får inreda den =) Ett tag kvar dock.. Entrédörren och överljuset blev galet bra, precis som jag ville ha det!
Nu är det dags för tak på entrén, svart bandtäckt plåttak blir det. Plåtslagarn kommer och fixar det nästa vecka som det ser ut nu, man vet aldrig med hantverkare har jag lärt mig nu ;)Det ska bli så skönt när utsidan är klar. Det är fortfarande en del kvar att måla... jag är trött på detta målande nu.. ingenting går frammåt känns det som. Jag kommer ha ett vackert hus på utsidan och ett ruckel på insidan ;) Vill börja med annat så jag ser framsteg även inne, typiskt mig =)


Förr förra helgen tömde vi trossbotten i köket på sågspån. En del bjälkar ska bytas ut och sen vi sätta trossbotten skivor och isolera. Golvet till köket och hallen kom förra veckan så allt som behövs finns på plats. Kanske hinner börja med detta i helgen!?

Idag har jag, mamma, morfar och mormor varit och hämtat ved som jag ska ha till torpet. Jag beundrar alla som eldar med ved jämt. Nu har jag så jag klarar mig ett tag iaf.

Nu ikväll var jag i huset och målade en stund och när jag skulle gå hem så står det 2 älgar på stora vägen precis utanför infarten till torpet.. jag gick emot dom men plötsligt började dom gå mot mig. Då vände jag illa kvickt.. stog och väntade på att dom skulle gå i 20 minuter, sen sprang jag in till torpet fortare än fort =)

Kram Maria

6 kommentarer:

Villa Solberga sa...

sååå fint det blev med dörren.....verkligen jättefint, jag kommer snart och kollar!

ta det lugnt med älgarna =)

Puss och kram

Eddie sa...

Ja, det blev jättefint!

Är det missionshuset du kallar torpet förresten?

Ett litet tips: om du inte har någon lucka så du kommer in under huset så kan du passa på att göra en lucka någonstans, t ex i ett skafferigolv eller någon annan undanskymd plats. Det är alltid bra att kunna krypa under och inspektera eller dra rör och el.

Anonym sa...

Äntligen lite uppdatering....:)
Jätte härlig dörr!
Kram på dig // Evelina

Min missionskyrka sa...

Ja, det får du göra Jenny =)
Eddie: Jag hyr ett torp mitt emot missionskyrkan =)Tack för tipset men det är ingen krypgrund i huset. Annars hade det vart toppen!
Evelina: Japp lite uppdatering skadar ju inte ;) Kram

Eddie sa...

Aha! Då förstår jag! Skulle vara roligt att se missionskyrkan i verklighetet någon gång.

LANTHUNDEN sa...

ÅÅÅ tjusigt gumman! Roligt att du dokumenterar ditt "lilla" projekt här:) Det ser ut som ett fantastiskt hus. Här blir det täta besök!

Kramar Sofia